Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Senderi · educació en valors
65
“En comú”
Més enllà de la pantalla: explorant l'educació postdigital
opinió
Anna Escofet / L'educació postdigital redefineix l'aprenentatge tot integrant el digital i l'analògic en una experiència fluida i inseparable. Més que eines, les tecnologies digitals transformen la manera en què ensenyem i aprenem. Malgrat les crítiques, l'educació postdigital ens convida a imaginar un aprenentatge més divers, creatiu i connectat, adaptat als desafiaments del segle XXI.
Només volem collir olives
campanyes
Voluntaris internacionals i habitants de pobles de la Cisjordània s'han unit per tal que enmig de l'opressió puguin portar una vida al màxim digne possible. Aquest curt pretén donar a conèixer una de les tasques més importants per la supervivència d'aquests pobles: anar a collir olives.
El Moviment Maker: El ressorgiment dels valors ètics del
opinió
Ernesto Bravo / En el segle XX, especialment després de la segona guerra mundial va tenir auge un moviment que s'aniria consolidant: el "hobbisme". A mesura que la jornada laboral s'escurçava i el temps lliure augmentava, especialment en les classes mitjanes i altes, la gent va començar a desenvolupar interessos i activitats recreatives que es podien realitzar a casa o en clubs privats.
La solidaridad, futuro de la educación
llibres
La publicación conjunta de UNESCO y CLAYSS La solidaridad como futuro de la educación pone en diálogo el documento de la Unesco Reimaginar juntos nuestros futuros con la teoría y la práctica del aprendizaje servicio. Dos obras llamadas a marcar una nueva época en educación.
Mesurar resultats o pensar fins
llibres
Josep M. Puig Rovira / La idea central de l'obra de Gert Biesta – La buena educación en la era de las mediciones (Morata, 2023)– es pot resumir en una afirmació: menys preocupació per mesurar els resultats de l'educació i més atenció al debat democràtic sobre quines han de ser les finalitats d'una bona educació. Però això no és tot, el llibre presenta més idees que val la pena considerar.
Cultivar la gratitud en els projectes d'ApS
opinió
Susagna Escardíbul Tejeira / La gratitud és molt més que una emoció: és un valor transformador que enriqueix les relacions i fomenta el benestar. Els projectes d'aprenentatge servei no només ajuden els infants i joves a valorar el suport rebut, sinó que també reforcen el sentiment de comunitat i solidaritat, essencials per a una educació amb impacte.
Els mòbils i quan a les famílies les normatives els resolen problemes en educació
opinió
Miquel Martínez / La prohibició de mòbils a les escoles pot semblar una solució, però només ataca el símptoma, no la causa. Encara que limitar-ne l'ús és positiu, no n'hi ha prou per evitar l'addicció i la pèrdua d'autocontrol. Per abordar el problema de fons, és essencial una estreta aliança entre famílies i escoles, amb l'objectiu d'educar en la responsabilitat, establir límits i promoure l'autocontrol en la infància i l'adolescència.
Migración, movilidad y educación. Estrategias familiares y respuestas escolares
llibres
Joan M. Girona / Llibre coordinat per Sílvia Carrasco al capdavant d'una bona colla de col·laboradors en les diferents nou investigacions dutes a terme els darrers deu anys. El tema central del tots els estudis presentats en aquest recull és la mobilitat escolar, entesa com aquells canvis de centre escolar no obligats pel canvi d'etapa educativa.
Ser-hi
llibres
Gemma Redortra / Aquest llibre posa de manifest com la presència dels pares modifica el cervell dels fills i configura la persona que arribaran a ser. Així és com l'Aferrament contribueix a fer persones més felices.